Buzet - Grad tartufa

Adventska čarolija u Grazu i tvornici čokolade Zotter 02.12.2017.

  • Adventska čarolija u Grazu i tvornici čokolade Zotter 02.12.2017.
  • Adventska čarolija u Grazu i tvornici čokolade Zotter 02.12.2017.

 

Program

Polazak iz Buzeta – Mašimova škuja – u 5.00 sati

Vozimo se kroz Sloveniju i Austriju se, te uz usputna zaustavljanja, stižemo do okolice Graza, točnije do Tvornice čokolade Zotter. Tvornica čokolade Zotter nije obična tvornica čokolade - Zotter je Austrijski brend čuvenih organskih čokolada koji u sebi krije priču o osobi koja strastveno voli čokoladu i čovjeka. Zotter čokolade se proizvode ručno i to samo od najfinijih i najkvalitetnijih kakao zrna koji dolaze iz Južne Amerike. Josef Zotter osobno obilazi sve svoje uzgajivače kakaa i brine o njima kao i o kakaovcu kojeg uzgajaju. U tvornici se čokolada proizvodi po principu „bean to bar“, odnosno od zrna do čokoladne pločice te je ovo jedina tvornica u Europi koja na taj način proizvodi čokoladu. U tvornici vas očekuje 14 degustacijskih 'čokoladnih postaja', na kojima možete isprobati različite izvedbe ove delicije, a nikako nemojte propustiti probati fantastičnu čokoladu s jagodama, koja je proglašena za drugu najbolju čokoladu u svijetu. U skladu s filozofijom obitelji Zotter, dodatnu posebnost tvornici daje zanimljiva upotreba umjetnosti, odnosno dizajna. Tu je i imanje od 27 hektara na kome se nalazi zoološki vrt sa brojnim životinjskim vrstama, među kojima su i neke vrlo rijetke.

U dogovoreno vrijeme krenut ćemo prema Grazu.
Nakon dolaska u grad na Muri, slijedi šetnja gradom uz našeg pratitelja. Tijekom šetnje upoznat ćete neke od najpoznatijih zanimljivosti glavnog grada pokrajine Štajerske, poput glavnog trga (Hauptplatz), gradske vijećnice, opere, trga Glockenspielplatz, katedrale. Nakon razgledavanja slijedi slobodno vrijeme za uživanje u programu Adventa u Grazu, koji se odvija na nekoliko trgova i lokacija u gradu.
Preporučujemo posjetiti: Brdo Schlossberg i Uhrturm (ima lift i uspinjača!), umjetni otok na Muri-Murainsel te Aliena (Kunsthaus-Umjetnički paviljon).
Tradicionalna jela i pića, ručno rađeni božićni ukrasi i figurice, dječja zemlja čuda s klizalištem, predivne jaslice napravljene kao skulptura od čak 50 tona leda, koje će biti smještene u dvorištu Landhausa te veliki adventski kalendar koji počevši od prvog dana mjeseca prosinca do Badnjaka svaku večer od 16:30 sati do ponoći svijetli na pročelju Gradske vijećnice, samo su dio božićne atmosfere u štajerskoj prijestolnici. Tu je i adventski vlakić, koji vozi između svih božićnih sajmova po Starome gradu po cijeni od dva eura za odrasle ili jednog eura za djecu, a polazno mjesto je Hauptplatz na kojem će i ove godine biti smješteno golemo božićno drvce.
Oko 18 sati krenut ćemo prema Buzetu, u koju stižemo u kasnim večernjim satima.

Cijena: 205,00 kn

OBAVEZNA NADOPLATA: za ulaznicu u Zotterov svijet čokolade i mini zoo (djeca od 4-5 god. - 4,40€; djeca od 6-10 god. - 9,40€; mladi od 11-17 god. - 12,40€; odrasli - 15,40€)

 

Pošaljite nam poruku

Ime:
Prezime
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Vaša poruka:
Vrh 46/3, 52420 Buzet
ID code: HR-AB-52-91307724
Gsm: 00 385 (0) 91 541 2099
E-mail: istrianatravel@gmail.com
www.toursistria.com
www.trufflehuntingcroatia.com
© istrianatravel.hr - All rights reserved.