ROČKA FRESKOSLIKARASKA RADIONICA

Nakon što Vas vodić prerušen u srednjevjekovnog slikara odvede nekoliko stoljeća u prošlost i upozna sa istarskim freskama, čeka Vas jedinstvena prilika da se okušate u stvaranju freske. U jedinom ateljeu takve vrste u Hrvatskoj, fresku koju ćete izraditi uz pomoć umjetnika, moći ćete ponijeti kući kao dragi suvenir. 

 

VRSTE PROGRAMA

I. Ročka freskoslikarska radionica

U Roču goste dočekuje kostimirani turistički vodič i uvodi ih u priču o srednjevjekovnom Roču, glagoljici i freskoslikarstvu. Slijedi obilazak crkvica sv. Roka i Sv. Antuna s freskama i potom stižemo u atelje „Freska“ gdje nas u posebnoj atmosferi dočekuje likovni umjetnik kostimiran u srednjevjekovnog slikara. Uz prezentaciju tehnike freskoslikarstva, gostima se pruža jedinstvena prilika u Hrvatskoj da se okušaju u stvaranju vlastite freske. Uz pomoć stručnjaka kreirat će originalni suvenir i ponijeti ga sa sobom kao uspomenu na Roč i Istru ili poklon s putovanja najdražima.

Trajanje: 2,5 do 3 sata

Cijene: Za grupu od minimalno 10 osoba: 285 kn / 41 € po osobi

Za grupu od 5 do 9 sudionika: 400 kn / 57 € po osobi

Za grupu od 2 do 4 sudionika: 590 kn / 84 € po osobi

Cijena uključuje: turističkog vodiča, sve potrebne materijale i podloge za slikanje te PDV. Agencijama odobravamo 15% agencijske provizije.

 

II. Prezentacija freskoslikarske radionice

Kratka prezentacija radionice u umjetničkom ateljeu - pogodno za veće grupe. U ateljeu "Freska" goste dočekuje likovni umjetnik kostimiran u srednjevjekovnog slikara koji u jedinstvenoj atmosferi vlastitog ateljea priča priču o zidnom slikarstvu u Istri uz prezentaciju nastajanja freske. Grupa veličine od 50 osoba podijelila bi se u dvije manje zbog ograničenja prostora, a gosti koji žele mogu na jednom primjeru kratko isprobati tehniku izrade freske.

Trajanje: cca 30 min

Cijena: 420 kn / 60 € po prezentaciji Cijena uključuje: prezentaciju tehnike buon fresco u trajanju od tridesetak minuta. Odobravamo 5% agencijske provizije na prezentaciju.

 

III. Organizacija izleta: Istarske freske

Kreiranje i izvođenje jednodnevnih ili višednevnih programa u Istri s osnovnim ciljem upoznavanja istarskog zidnog slikarstva. Izvođenje programa prema dogovoru.