Lov na tartufe

Podzemno blago kojim obiluje Motovunska šuma i buzetski kraj su naravno tartufi.
Zašto ne osjetiti čari tartufarstva? Povest ćemo Vas na susret sa profesionalnim tartufarom i pokazno traženje tartufa u šumu sa dresiranim psima. Razgledati možete i nasade crnih tartufa. Moguće je organizirati degustaciju fritade i drugih jela sa tartufima, a naravno da tartufasku priču je najbolje zaokružiti u nekom od naših „Tartufo vero“ restorana.

JEDNODNEVNI IZLET

Osobni turistički vodič doći će po Vas u Vašu villu ili hotel te vas povesti u istarsku unutrašnjost. Vožnja kroz doline i brežuljke koji nalikuju na talijansku Toscanu, ostaviti će Vas bez daha. Dolazak kod obitelji tartufara, koji se profesionalno bave tartufarstvom 40-tak godina. Upoznavanje sa posebno dresiranim psima. Nakon aperitiva, krećemo u šumu, u pravu avanturu lova na tartuf. Nakon otprilike 40 minuta aktivne potrage za tarufima, srdačni domaćini poslužiti će Vas domaćim vinom, sirom i medom od tartufa i drugim delicijama od tartufa, koje možete i kupiti.

VIKEND OD TARTUFA

1.dan

Dolazak i smještaj u hotel. Šetnja i razgledavanje starogradske jezgre Motovuna. Večera.

2. dan

Lov na tartufe. Osobni turistički vodič doći će po Vas u Vašu villu ili hotel te vas povesti u istarsku unutrašnjost. Vožnja kroz doline i brežuljke koji nalikuju na talijansku Toscanu, ostaviti će Vas bez daha. Dolazak kod obitelji tartufara, koji se profesionalno bave tartufarstvom 40-tak godina. Upoznavanje sa posebno dresiranim psima. Nakon aperitiva, krećemo u šumu, u pravu avanturu lova na tartuf. Nakon otprilike 40 minuta aktivne potrage za tarufima,srdačni domaćini poslužiti će Vas domaćim vinom, sirom i medom od tartufa, omletom i drugim delicijama od tartufa, koje možete i kupiti. Već pomalo umornima od lova u hotelu Vas očekuje pravo opuštanje. Razmazite se masžom sa tartufima (uključeno u cijenu). Na večeru povesti ćemo Vas u Buzet-grad tartufa, u jedan od najboljih slow food restorana s prekrasnim pogledom na buzetsku kotlinu.

3.dan

Nakon doručka, odjava iz hotela.