Aktivni odmor

Programi koje smo pripremili nude Vam aktivni odmor u kojem sami birate aktivnosti, zavisno od Vaših želja i mogućnosti. Ne mortate se biti sportski profesionalac jer iskusni instruktori biti će uz Vas u svakom trenutku podučavajući i nadgledajući vaš rad.


PARAGLIDING ( padobransko jedrenje )

    Čovjek od svog postanka ljubomorno promatra elegantan i nježan, gotovo nepokretan let ptice ( jedrenje ). Kroz vjekove želje su se ostvarile i čovjek je pomoću određene opreme poletio..
    Zahvaljujući prirodnim humcima Sjeverne Istre, planinskog zida Ćićarije koji se proteže od zapadnog – Slovenskog djela Istre pa sve do Učke – Istarskog vječnog stražara, diva na istočnoj strani, Istra je mjesto sa najviše letnih dana u godini na području cijele Europe.
    Koristeći se tako prirodnim reljefom, snagom vjetra, termičkim stupovima koji se uzdižu do oblaka, poletite sa nama u nebo, pratit će vas šum vjetra, pokoja radoznala ptica..
    ..i dok vam krv u venama ključa, vri, uživajte u neponovljivom, prekrasnom iskustvu, osjetite slobodu i pogledajte prekrasnu zemlju iz ptičje perspektive..

Upoznajte Buzeštinu iz zraka! Letjeti možete samostalno, ukoliko ste izučen letač. A ukoliko to niste, možete okušajte se u letu u tandem jedrilici (za dvije osobe) uz instruktora.

          „ Nakon što jednom poletiš, hodat ćeš zemljom očiju usmjerenih ka nebu; jer tamo si bio i tamo željet ćeš vratiti se.“
                                                                   Leonardo da Vinci

SLOBODNO PENJANJE

Najpopularnija i najatraktivnija vrsta penjanja koja će pokrenuti svaki mišić Vašeg tijela je slobodno penjanje ili free climbing. Ova vrsta penjanja izvodi se na stijenama od svega nekoliko metara pa do nekoliko stotina metara dužine. Penjališta su prilagođena vrhunskim penjačima tako i početnicima.
Područje Istre bogato je stijenama koja su idealna penjališta za svakog penjača.

Najpozantija penjačka mjesta su:

Raspadalica, Istarske toplice i Vranjska Draga, Pazin- Zarečki krov, Limski kanal, Rovinj, itd..

SPELEO AVANTURA

Radota peć / Istra
Jama Radota peć nalazi se u blizini Raspadalice i klasičan je primjer jamskog speleološkog objekta, odnosno vertikalnog spuštanja u unutrašnjost zemlje. Na ulazu sudionici dobivaju potrebnu opremu za spuštanje u jamu.
Ulaz je dovoljno velik i lako prohodan, a nakon prvih 20 m spuštanja i ugodnog osvježenja na temperaturi daleko nižoj od vanjske, dolazi se u veliku dvoranu s visinom od 25 m i širinom 65 m. Put dalje vodi do druge dvorane s još većom visinom od 40 m i širinom od 83 m. Poslije te dvorane slijedi spuštanje niz kosinu gdje će biti upotrijebljena speleološka tehnika spuštanja niz konop. Ovakvo spuštanje sudionike čeka na dva mjesta, uz osiguranje stručnih speleologa potpuno je bezopasno, a pruža osjećaj prave avanture duboko u carstvu mraka. Dubina jame dostiže 180 m, a sudionici se spuštaju do dobine od 70 m, jer nakon toga je potrebna brojna spelološka oprema i stručno znanje da bi se doprlo do samog kraja te nije za turističke obilaske. Speleo-objekt Radotova jama najveći je na Ćićariji i izuzetno je bogat spiljskim ukrasima.
Pristup do ulaza u jamu je lako dostupan, a nalazi se 200 m od ceste.

Trajanje oko 3 sata.
Izvor Mlini je pećinski sistem s vodenim kanalom dužine 450 m.
Trajanje: 4 sata.
Jama kod Sluma, vertikalnog je ulaza i spuštati se možete do dubine od 60 m.
Prvi dio dana sudionicima se prezentira praktični dio korištenja opreme na stijeni, a popodne se ulazi u jamu.
Trajanje: cijeli dan
 

BICIKLIRANJE

Obiđite istarske gradiće biciklom, upoznajte prekrasne kanjone, livade, gostionice, crkvice otkrivaju svoju povijest. Otisnite se od gradske gužve i krenite šumskim puteljcima po netaknutoj prirodi. Krenite sa našim vodičima stazom «PO ISTARSKIM VRHOVIMA» i obiđite čarobnu i mističnu Ćićariju. Staze koje odišu tartufima otvorit će se pred Vama ukoliko se zaputite cestom «VIA TARTUFIANA».
Skrivene kolijevke glagoljice vratiti će Vas u povijest ako se nađete na «GLAGOLJAŠKOJ STAZI», dok ako krenete «Z BIČIKLETON V ROČ» otkrit će Vam se između ostalog, i jedno sasvim novo mjesto u kojima većina stanovnika svira neki glazbeni instrument.

 

SEA KAJAK
Skrivene uvalice, pješčane ili stjenovite plaže, bistro i toplo more, bezbroj zaljeva, špilja i skrivenih laguna dio su ljepota koja možete doživjeti ako krenete kajakom po istarskoj obali. Ovaj program vam omogućava da se prepustite čarima mora, morske prirode, obilazak atraktvnih i osamljenih plaža, zaustavljanje i kupanje te ručak.


PAINTBALL

Dinamična i uzbudljiv igra gađanja sa lopticama u boji. Dva tima najprije se upoznaju sa pravilima igre i kreću na poligon. Svaki igerač dobiva „pušku“ i određeni broj kuglica sa bojom, zaštitnu masku i kombinezon, a „borba“ između dva tima vodi se s ciljem osvajanja npr. zastave postavljene među raznim preprekama. Boja koja se koristi u kuglicama nije škodljiva, lako se pere i bio-razgradiva je.

HIKING

 

Lagana šetnja od Buzeta-grada tartufa, uz najveću Istarsku rijeku Mirnu sve do Kotli, uz mogućnost nastavka do Huma.

Staza je uglavnom ravna, i prolazi kroz šumu, na nekoliko mjesta prelazi se rijeku preko velikih kamenja. Rijeka ima relativno uvijek ima nizak vodostaj, pa to predstavlja pravu malu avanturu.

Na putu, se može zastati na Garjaku, malom vodopadu sa malom plažicom, koji je pravi mali raj za kupanje u ljetnim mjesecima.

Dolazak u Kotle, piknik ili okrepa u obližnjoj Konobi.

Do Huma ima još oko sat i pol-dva sata laganog hoda.

 

Buzet – Kotli, oko 2 – 2,5 sati laganog hoda.

 

Cijena za 2-6 ljudi

300,00 kn po osobi

 

U cijenu je uključen vodič, okrepa u Kotlima,PDV.

 

 

*Agencija zadržava pravo izmjene cijena.